Provlyssna

Ur Advokatsamfundspodden avsnitt 41: Hot, hat och våld.

Advokatsamfundspodden

Nördigt men begripligt om juridik

Advokatsamfundspodden tar upp aktuella frågor inom juridik och samhällsdebatt: advokatetik, lagstiftning, konkursförvaltarens roll och hur det är att vara försvarsadvokat i grova brottmål, till exempel. 
Samtalen kan vara nördiga, men de är alltid begripliga. Podden modereras av journalisten Willy Silberstein och riktar sig till advokater, biträdande jurister, journalister och studenter men även till en intresserad allmänhet. Och bland poddens medverkande hörs erfarna advokater, politiker och sakkunniga inom rättsväsendet och juridiken.

Lyssna här

Detaljer

Språk: Svenska

Beställare: Sveriges Advokatsamfund

Släppt år: 2021 - pågående

Säsonger: Löpande produktion sedan juni 2021

Avsnitt: 40 hittills (december 2023)

Ta ordet i samhällsdebatten

Podden startade med en skräll. Två toppadvokater, “Kungen” och ”Prinsen”, uteslöts ur Advokatsamfundet för sitt agerande i rättsfall om grov organiserad brottslighet (senare dömdes de också till fängelse). I det här uppmärksammade ärendet ville Advokatsamfundet agera proaktivt och själva berätta om sitt beslut, och var gör man det bäst, om inte i sin egen podd?

Sedan skrällen i juni 2021 har vi producerat minst ett avsnitt per månad av Advokatsamfundspodden. Vi har har satt upp en inspelningsstudio i Advokatsamfundets egna lokaler efetersom det underlättar för alla gäster som medverkar i podden. Inspelningarna sammanfaller ofta med möten och konferenser “hemma hos” samfundet. Vi följer också med ut och spelar in poddsamtal under exempelvis Almedalsveckan.

Det är Advokatsamfundet som bestämmer poddens ämnen och bokar gäster. Och eftersom programledaren Willy Silberstein är en erfaren samhällsjournalist och samtalsmoderator ligger vårt fokus på inspelningsledning och ljudteknik samt efterföljande redigering, slutmix och publicering.