Provlyssna

Kaninhotellet med Safija och Yasmine

Ljudvandring Augustenborg

Ljudvandring om delningskoncept

Grannarna i stadsdelen Augustenborg i Malmö delar bland annat på en hönsgård, snickeriverkstad och kvartersteater. Bostadsbolaget MKB ville berätta om de olika verksamheter som finns på Augustenborg, och ge besökare en bild av några av alla de människor som bor i området. Vi gjorde en ljudvandring, baserad på intervjuer med folk som bor och verkar för att öka gemenskapen mellan grannarna i Augustenborg.

Detaljer

Format: Intervjubaserad ljudguide

Beställare: MKB Fastighets AB

Släppt år: 2023

Vad vi gjort: Koncept och intervjuer

Att berätta och att dela

På uppdrag av Malmös kommunala fastighetsbolag MKB samlade vi in röster från de boende i stadselen Augustenborg där de berättar om hur de varit med och skapat olika delningskoncept.

De här delningskoncepten blir möjliga tack vare människors eget engagemang. Därför var det viktigt för oss att de människor som ljudvandringen handlar om, också får tala i sin egen sak. Vi tycker själva att det blev ett bra exempel på hur fint det kan bli när människor pratar om saker som är viktiga för dem.

Ljudvandringen blev MKB:s bidrag under stadsutvecklingsdagarna Malmö in the making och ljudvandringen var öppen för alla att gå och tillgängliggjordes även på MKB:s hemsida.

Det du hör i ljudexemplet ovan är från Kaninhotellet – en verksamhet som öppnade 2007 och som gör det möjligt för 60-70 barn i området att dela på nio kaniner som bor i fina burar i ett hotell med både reception och lekrum.

Vilken fantastisk lyssning!
/ Malin Persson, MKB:s strategiska projektledare för hållbarhet

Nästa:

Provlyssna

Ur Tears of Malmö, Strejken utanför Gängtappen

Tears of Malmö

  • App
  • Audioguide
  • Ljudproduktion
  • Fiktion