Vänligheten – Norrtälje kommun

Nu lägger vi de sista ändringarna till ljudvandringen Vänligheten i Norrtälje – en vandring baserad på John Ajvide Lindqvists roman från 2020. Missa inte premiären på plats, den 2:e april då också författaren kommer att vara på plats.

Sedan debuten med Låt den rätte komma in, har Sveriges skräckkung John Ajvide Lindqvist gjort sig känd över hela världen med sina djupt mänskliga och väldigt skrämmande böcker. En sak de alla har gemensamt är att platsen där de utspelar sig alltid är viktigt. Därför är det extra roligt att vi har fått förtroendet att göra den första ljudvandringen, baserad på en av Ajvide Lindqvists böcker

Konceptet är lika enkelt som obehagligt. Frågan är: vad skulle hända i en stad, om vänligheten försvann? Under ljudvandringen hör vi två röster – Vinden, inläst av Ia Langhammer, och författaren själv. Vinden tar oss med genom bokens händelser, och genom denna gemytliga stad där ondskan ligger under ytan.

Vi är glada över möjligheten att få göra det här projektet tillsammans med Norrtälje kommun som beställt ljudvandringen som ett led i stadens 400-årsjubileum.