Tears of Malmö – Malmö Stadsteater

Snart är det Malmöfestival, och under hela festivalen kan du gå Malmö Stadsteater nya ljudvandring Tears of Malmö. Premiär blir det lördagen den 12 augusti klockan 15. Vandringen börjar på Anna Linds plats och slutar längst ut i Dockan, med utsikt över havet.

Tears of Malmö är en finstämd och spännande berättelse om den unga frilansjournalisten Lovas möte med pensionären Kent, som arbetade hela sitt liv på Kockumsvarvet i Malmö. Allt utspelar sig i Västra Hamnen och regissörerna Robin N Spegel och Lisa Färnström tar så fint vara på det som vi älskar med ljudvandringar: att du hela tiden befinner dig på två olika tidsplan och upplever miljön både som den är idag och hur den var en gång i tiden. Kontrasterna är stora. Men föreställningen utforskar också likheterna mellan dagens gigekonomi och dåtidens hårda industriarbete.

Vi är extra glada att få bidra till den här produktionen eftersom den utspelar sig i Malmö där vi själva är verksamma. Vi har producerat appen som heter Drama Is Everywhere. Vi har varit aktiva under hela processen som dramaturgikonsulter, och vi har gjort löpande workshops för att inspirera teatern till hur de ska kunna använda den här formen för fler produktioner i framtiden. Och sist men inte minst är det vår ljuddesigner Julia Öjbrandt som med musik och olika ljudeffekter har skapat hela den ljudvärld du vandrar genom.

Mer information om tider och biljetter hittar du på Malmöfestivalens hemsida. 27 augusti – 24 september blir det föreställningar med publikvärdar på lördagar, med starttid klockan 14-15.  Biljetter till det finns på Malmö Stadsteaters hemsida. Men efter premiären på lördag kan du också gå vandringen helt på egen hand, när du vill.