Västervik Stories

Från Street Art till skärgårdstrafik

De första guiderna Västervik kommun lade in i sin app, var guider till den fantastiska Street Art-festivalen Bank! Efterhand som antalet guider växte så skapades ett behov av att kategorisera guiderna för att ge besökaren en tydligare överblick. Det ledde till att vi skapade en ny startsida, med en design som togs fram i tätt samarbete med kommunens behov. På den nya startsidan syns bland annat nyheter som hämtas från Västerviks hemsida. Sedan starten har Västervik fyllt på innehållet rejält, och nu hittar du guider om allt från skärgårdstrafik till visfestival i appen.

Läs mer Hitta på Apple App Store Hitta på Google Play

Detaljer

Beställare: Västervik kommun

Släppt år: 2021

Vad vi gjort: App med utökad startsida

Med Street Art som start

2021 arrangerades Bank! Street Art Festival i Västervik för tredje gången och eftersom det var ett tidsbegränsat projekt visste alla att det skulle bli det sista. Under de år projektet pågick samlade projektledaren Albin Wiberg in massor av material, texter, filmer och ljudinspelningar. Istället för att låta festivalen glömmas bort fick den leva vidare i digital form. Idag kan alla gå på festival när som helst genom appen Västervik Stories.

Vi hjälpte Västervik att skapa kategorier och lägga in material i appen, men i det här fallet kan vi inte ta åt oss äran för något av innehållet. Resultatet har blivit en app med många olika upplevelser och guider till fots, cykel och bil. Så idag är det mycket mer än Street Art som syns i appen. Här finns allt från guider om Västervik visfestival till skulpturvandringar för barn